Succédebutantens belöning – får plats i A-landslagstruppen

Uppdaterad
Publicerad

Efter succén under förra säsongen med bland annat två topp tio-placeringar i världscupen så får Johanna Skottheim en plats i A-landslaget. I och med tillskottet av Stina Nilsson och att Emma Nilsson petas ur truppen, är kommande säsongs trupp komplett.

– Det känns bra, för mig har det varit många nya erfarenheter och det gick bättre än vad kunde förvänta mig, säger Skottheim under presskonferensen.

När skidskyttelandslaget hade pressträff i dag presenterades tre förändringar i damlandslaget.

Sedan tidigare var det klart att Stina Nilsson kliver in från längdlandslaget och får en utvecklingsplats i A-landslaget.

Men det var inte nog med nyheter där.

Den största förändringen som inte var offentliggjord på förhand var att Emma Nilsson petas till förmån för förra säsongens succédebutant Johanna Skottheim.

– Jag ser jättemycket framåt kommande träningsår nu när man tagit steget upp i A-laget där det blir lite mer sparring och allt som blir runt omkring, säger Skottheim till SVT Sport.

– Konkurrensen i laget är hård, de tvingar hela gruppen till utveckling, du måste hela tiden bli bättre för att kunna ta en plats.

25-årige Skottheim slog igenom under förra säsongen där hon bland annat gjorde tog två topp tio-placeringar i världscupen och menar att landslagsplatsen kommer ge värdefulla lärdomar.'

– Jag behöver bli lite mer stabil, höja min lägstanivå. Jag tycker jag har bra fartresurser som är konkurrenskraftiga, jag behöver däremot höja tröskel och sådana här andra bitar som många andra i laget är väldigt bra på. Så jag har väldigt mycket jag kan lära mig utav de tjejer som är i laget nu, säger Skottheim till SVT Sport.

Under samma presskonferens meddelade även att Torstein Stenersen petas från herrarnas A-landslag.

ARKIV: Skottheim i tårar efter skrällen i jaktstarten (19 januari 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.