Svenska jätteklättringar i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Svenskorna startade långt efter i jaktstarten. Men efter två jätteklättringar slutade Mona Brorsson sexa och Johanna Skottheim sjua som klättrade hlea 33 placeringar. Hon var snabbast av samtliga i jaktstarten.
– Jag har känt mig ganska dålig och trött i kroppen. Så jag är jättenöjd med det här, säger Johanna Skottheim till SVT Sport.

Efter en misslyckad sprint startade svenskorna långt efter i den avslutande jaktstarten i finska Kontiolahti. Men efter att Mona Brorsson och Johanna Skottheim bara missade ett skott vardera gjorde de stora klättringar.

Mona Brorsson blev bästa svenska då hon körde upp sig från 24:e plats till en sjätte plats. Johanna Skottheim gjorde däremot en ännu större klättring då hon startade på 40:e plats och åkte in bakom Brorsson på en sjunde plats. Hon var dessutom snabbast av samtliga i jaktstarten.

– Jag är jättenöjd och ett skönt sätt att avsluta säsongen på. Det var tajt och skönt få med sig ett bra resultat, säger Johanna Skottheim till SVT Sport och fortsätter:

– Jag har känt mig ganska dålig och trött i kroppen. Så jag är jättenöjd med det här.

Även Mona Brorsson var nöjd med dagens tävling där hon klättrade upp till femte plats

– Jag är så himla nöjd med den här dagen. Äntligen får jag till ett bra lopp och jag är väldigt nöjd, säger hon till SVT Sport.

Wierer vann

Bakom Mona Brorsson och Johanna Skottheim slutade Hanna Öberg på 18:e plats och en plats efter henne blev Elvira Öberg.

– Det är jag väldigt nöjd med. Jag har varit med i toppen i totalen hela vintern och det är jag stolt över – att jag hållit en hög nivå, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Vann tävlingen gjorde Julia Simon före Selina Gasparin och Lisa Vittozzi. Dorothea Wierer vann den totala världscupen då hon slutade elva i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer