Johanna Levin berättar om hur det känns att släppa iväg sina barn på bussar där de kan träffa påverkade personer. Foto: Torbjörn Påhlman/privat

Skolbarn i Fredriksberg tvingas åka buss med berusade

Uppdaterad
Publicerad

På Dalatrafiks buss mellan Fredriksberg och Ludvika är det vanligt att skolelever tvingas åka den timslånga resan med berusade och påverkade personer.

– Påverkade personer tar kontakt med våra barn och vill sitta med dem, det är väldigt obehagligt, säger föräldern Johanna Levin.

Det är ingen ny företeelse att berusade personer ska åka med samma buss som skolelever i Fredriksberg. Men under våren blev det vanligt och inför höstterminen kräver föräldrar nu trygghet för barnen på resan.

I klippet ovan ser du en incident som inträffade på en av Dalatrafiks bussar från Fredriksberg. Kommunalrådet Leif Pettersson får också frågan om han tycker det är rimligt att det ser ut som det gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.