Barn- och utbildningsförvaltningens chef, Lars Kratz Foto: SVT

Skolchefen: ”Ska inte hållas borta någon längre tid”

Publicerad

Barn- och utbildningsförvaltningens chef, Lars Kratz, säger att han inte kan uttala sig om en enskild elev, men svarar generellt på SVT:s frågor.

Vad gör skolan för barn med olika diagnoser?

– Vi gör allt i vår makt för att göra det bästa för alla barn i skolan. Vi har all möjlig expertis till vår hjälp, som lärare, elevhälsan, specialpedagoger, kuratorer och i vissa fall även psykologer. Sedan har vi också ett samarbete med Barn- och ungdomspsykiatrin för att hantera barn med särskilda behov säger Lars Kratz.

Inte någon längre tid

Hur lång tid kan man hålla ett barn från skolan medan man försöker hitta lösningar?

– Man ska inte hålla barnen borta någon längre tid utan att man skall försöka ha någon form av utbildning hela tiden. Sen kan man i vissa fall behöva stänga av elever under kortare tid för deras egen och andra barns säkerhet, men det skall inte vara under någon längre tid.

Under fredagen kommer ett möte att hållas mellan skolan och föräldrarna där skolan väntas komma med förslag på hur man skall lösa skolgången för Sofie.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer