Uppsägningar på räddningstjänsten i Ludvika gör att många misstänker besparingar inför ett samgående med Dalamitt. Foto: Torbjörn Pålman, SVT

Skyddsombudet slår larm

Publicerad

I en skrivelse till Ludvika kommun kräver skyddsombudet vid Räddningstjänsten omedelbara åtgärder för att arbetsmiljön där ska förbättras.

Enligt skrivelsen är det personal på ”alla nivåer” som mår dåligt. Skyddsombudet misstänker att detta kan bero på att arbetsmiljöarbetet inte längre prioriteras utan att resurser istället läggs på att utreda om Räddningstjänsten i Ludvika kan ”sammanfogas med ett annat förbund.

Senast den 28 februari kräver skyddsombudet att kommunen bland annat ska presentera en handlingspaln och vilka åtgärder man skall göra för att komma tillrätta med problemen.

Brevet från skyddsombudet har tagits emot av tillförordnade förvaltningschefen Rolf Hellberg som är chef för Räddningstjänsten i Ludvika.

– Jag har inga kommentarer säger han när SVT ber honom att ge sin syn på innehållet i skrivelsen.

Räddningstjänsten bildade tidigare tillsammans med Ljusnarsbergs kommun i Örebro län Räddningstjänsten Västerbergslagen. Nu har räddningstjänsten i Ljusnarsbergs kommun  gått över till Nerikes Brandkår och Räddningstjänsten i Ludvika undersöker möjligheterna att gå med i Dala-Mitt där fyra andra dalakommuner (Falun, Borlänge, Säter och Gagnef) är med idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - räddningstjänsten Ludvika

Mer i ämnet