”Vi måste minska våra kostnader radikalt de närmsta tre åren” Foto: Sofie Lind, Svt

Sommaren räddade Idre fjäll tillfälligt – drar tillbaka frågan om kommunal borgen

Uppdaterad
Publicerad

Den kommunala borgen på 100 miljoner kronor som Idre fjäll velat ha från Älvdalens kommun är inte längre aktuell. Det är Idre fjäll själva som drar tillbaka frågan – men som samtidigt menar att borgen kan bli aktuell igen beroende på hur coronapandemin utvecklar sig.

För att få ekonomin att gå ihop fick Idre fjäll låna 75 miljoner kronor av sin bank. Men för att förbättra lånevillkoren ville stiftelsen i våras även att Älvdalens kommun skulle gå i borgen för lån på ytterligare 100 miljoner kronor.

Beslut skulle tagits i september

Kommunstyrelsen sa ja, men beslutet mötte politiskt motstånd i fullmäktige i juni. Beslut skulle därför ha fattats i fullmäktige i september. Men efter en ”bra sommar” menar Idre fjäll att frågan om borgensåttagandet inte är aktuellt, åtminstone inte just nu.

Hör Idre fjälls vd Andreas Starenhed om beslutet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.