Foto: Scanpix

Spang klar för Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Leksands IF har gjort klart med en ny back inför kommande säsong. Det är backen Dan Spang som närmast kommer från spel i HV 71.

Leksands IF skrev på onsdagen kontrakt med den 29-årige backen Dan Spang. Han kommer senast från spel i elitseriklubben HV 71 men har i sin karriär även spelat i AHL och tyska ligan. Kontraktet med Spang sträcker sig över den kommande säsongen.

– Vi har tittat en hel del på Dan och han är en bra tvåvägsback med en fin skridskoåkning och är bra med pucken, säger Tommy Saloi ett pressmeddelande.

Sportchefen har även skrivit ett så kallat tryout-kontrakt med 25-årige Mike Seidel från Minnesota Duluth Bulldogs. Siedel får alltså chansen att visa vad han går för fram till den 13 september.

– Seidel är en tuff forward som har lirat collegehockey de senaste fem säsongerna. Han är en målskytt som har levererat genom hela sin karriär och är ett riktigt spännande namn som jag verkligen vill se mer av och testa hur han klarar den stora rinken, säger Salo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.