Visa alla (2)
Visa alla (2)

Spåriga vägar ett problem för yrkestrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Vädret har ställt till det och gjort vägarna spåriga runt om i länet. Snöröjningen har inte hunnit med och nu känner en del bussförare en rädsla för vad som kan hända.

– Man har ingen kontroll och glider åt alla håll och man vet inte åt vilket håll. Glider man in i en snödriva eller mötande trafik det är för jäkligt helt enkelt, säger Rita Engebretsen, bussförare.

Väderomslag

Det är inte bara yrkestrafiken som drabbats. Den senaste tiden har det diskuterats och klagats på vägarna i både sociala medier och i tidningarna.

– Vi har haft ett omslag i vädret som har gjort att vi fått den här spårbildningen, sen har det regnat och blivit kallt och då blir det extremt hårt och svårarbetat att få bort den här isen, säger Per-Olof Sjölander, projektledare på Trafikverket.

”Har gjort det vi kan”

Trafikverket som sköter de större vägarna i länet har som mest haft ett 15-tal väghyvlar igång för att jämna till vägarna.

– Det handlar om att ha tillgång till väghyvlar helt enkelt. Vi har gjort det vi kan men normalt kan man gå en gång med hyveln på vägen. Men på vissa vägar har vi fått hyvla fyra gånger för att få vägen tillräckligt bra så vi får en jämnhet på vägen, säger Per-Olof Sjölander, projektledare på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - snöröjning

Mer i ämnet