Foto: TT / Bilden är ett montage

”Spola inte toan varje gång” – här är era bästa miljötips

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan är det Miljövänliga veckan i Dalarna. Nu har även du som läsare fått chansen att dela med dig av dina bästa miljötips i vår chatt. Det har kommit in väldigt varierande förslag på hur vi kan hjälpa till att rädda klimatet.

En avsändare skriver: ”Sänk innetemperaturen i hyreshus till 18 grader bygg, ut dom skyddade älvarna,höj priset på nötkött med 50% höj bensinpriset med 50% enda chansen om vi ska fixa detta.”, skriver en person som går under namnet ”Erik”.

Anita Sundkvist har också en klar bild över vad hon tycker är de bästa alternativen: ”Spola inte på toa varje gång du endast gjort 1:an, tänk vad vatten skulle sparas om alla bara spolade 1 eller 2 gånger mindre per dag.”, skriver hon.

”Det är oändligt mycket vi kan göra för miljön”

Det slutar inte med tips där, utan en annan avsändare har skickat in en hel drös med förslag: ”Använd dina kläder länge. Det är inte nödvändigt att ha senaste mode. Handla på loppis och försök att handla så lite plast som möjligt. Ull är varmt till skillnad från fleese. Ska du ge presenter så gör något eget. Vi måste inte ge heller. Det är oändligt mycket vi kan göra för miljön. Sätt blåslampa på din kommun att ta tag i sopor och annat miljöfarligt som finns överallt.”, skriver Anneli Reshagen.

Har även du ett riktigt hett tips? Skicka gärna in det till oss! Skriv i chatten, filma tagga oss i sociala medier under taggen @svtdalarna på instagram och SVT Nyheter Dalarna på facebook – eller mejla oss till dalarna@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.