Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör vad spelaren från Avesta har sagt till klubbens sportansvariga Jonas Melin om det som hänt. Foto: SVT

Sportansvarige i Avesta om den friande domen

Uppdaterad
Publicerad

Sportansvarige Jonas Melin vid hockeyklubben Avesta BK kommenterar nu den friande domen mot en hockeyspelare från Avesta. Juniorhockeyspelaren frias efter att ha slagit en klubba i ansiktet på en motspelare för drygt ett år sedan.

– Vi har fått jobba lite extra med attityder och vi har fått hjälp av Riksidrottsförbundet och Dalarnas ishockeyförbund. Det finns positiva saker med att det här tragiska hände, säger Jonas Melin, sportansvarig på Avesta BK.

Åtalades för grov misshandel

Händelsen skedde under en hockeymatch i januari förra året och i augusti samma år åtalades den då 19-åriga hockeyspelaren från Avesta för grov misshandel efter att ha orsakat den andra spelaren ett brutet käkben och sprucken läpp. Men spelaren friades under torsdagen vid Falu tingsrätt.

”Ska inte finnas andra regler på idrottsplan”

Hur ser du på att det här ärendet tagits upp i domstol?

– Man kan vara lite tveksam till just det här ärendet i och med att det var juniorishockey, men generellt sett så har jag ingenting emot att man prövar det rättsligt. Det ska inte finnas andra regler på en idrottsplan än vad det är normal i samhället, säger Melin.

I klippet: Hör vad spelaren från Avesta har sagt till klubben om rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.