Den 29 augusti inleds rättegången mot den misstänkte 50-åringen. Foto: SVT

Stensjömordet: Vittnesförhör pågår

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den 50- årige man som åtals för mord på sin släkting drar ut på tiden.

Under torsdagen har vittnesförhör fortsatt. Eftermiddagens vittnesförhör började med förhör med en av männen ur fiskesällskapet. Han är inte släkt med någon av de inblandade. Ytterligare en person ur fiskesällskapet kommer att höras under eftermiddagen. Under förmiddagen har ambulans- och polispersonal som var på plats vid Stensjön hörts. Totalt fyra personer.

Bakgrund

Den 27 maj inkommer ett larm om ett bråk vid Stensjön utanför Grycksbo. På platsen hittas en svårt blödande 46-årig man som avlider på plats. Den 30 maj begärs 50-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åtalet har 46-åringen dödats med sax och 50-åringen erkänner att handgemäng har uppstått mellan de båda männen.

Stensjömordet

LÄS MER: Detta har hänt

Hedersrelaterad konflikt

Enligt åklagaren ska det ha funnits en hedersrelaterad konflikt mellan offret och den tilltalade. Enligt försvaret till den tilltalade ska det ha rört sig om ett bråk som spårade ur och som utan uppsåt ska ha lett till 46-åringens död.

Förhandlingar inleds

Den 29 augusti inleddes rättegången mot den misstänkte 50-åringen.

LÄS MER: Offrets hustru: Jag är rädd att det kan bli värre nu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stensjömordet

Mer i ämnet