Polisen vittnar om ett stökigt dygn i Rättvik Foto: TT

Stökigt under natten i Rättvik – utfärdade 85 ordningsböter och flera miste körkortet

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen och natten mot onsdag rapporterar polisen om ett hektiskt dygn i Rättvik, med mängder av ordningsböter, massvis med uthälld alkohol och omhändertagande av tre körkort.

Polisen i Rättvik vittnar om en natt som varit väldigt stökigt. Då det dessutom under natten dök upp allt yngre personer upp i området. Dock har upplevelsen varit att den störande musiken minskat något.

Summeringen

Vid en summering av dygnet så har två anmälningar om ringa narkotikabrott rapporterats, sju personer omhändertogs för fylleri, varav en ska ha varit minderårig.

Polisen har hällt ut 620 stycken alkoholhaltiga drycker, på grund av att personer inte haft åldern inne, eller för att man inte fick dricka alkohol på den aktuella platsen.

Totalt ska 85 ordningsböter också utdelats, varav minst fyra av dessa varit böter om störande musik. Polisen genomförde också 29 flygande inspektioner av fordon och har omhändertagit tre körkort eftersom att förarna kört för fort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.