Helikoptrar bekämpar skogsbranden vid ett skjutfält i Älvdalen. Foto: Mora brandkår

Skogsbranden i Dalarna är under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Personal från fem brandstationer, Försvarsmakten, Fortifikationsverket och hemvärnet har under natten bekämpat en brand i ett skogsområde på ett militärt övningsområde i Älvdalen.

Under lördagsmorgonen meddelar räddningstjänsten att branden är inringad och att bara personal från brandstationen i Idre och personer från Hemvärnet var kvar vid platsen.

– Det fortsätter att pyra på sina ställen så vi kommer att jobba här en eller ett par timmar till, säger Johan Bodins, räddningsledare vid Mora brandkår.

Skogsbranden i Trängslet

Orsakades av blixtnedslag

Brandområdet var cirka 800 gånger 700 meter stort. Branden orsakades troligen av blixtnedslag redan under torsdagskvällen men tog fart igen under fredagen. Räddningstjänsten kommer därför att fortsätta bevaka området i flera dagar.

– Även om den är under kontroll så kan det alltid börja blåsa och göra så att branden blossar upp igen så det gäller att vi bevakar den under ett par dagar för att få bukt med den, säger Johan Bodins, räddningsledare vid Mora brandkår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet