• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en återvinningscentral i västra Malmö. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Helikoptrar bekämpar skogsbranden vid ett skjutfält i Älvdalen. Foto: Mora brandkårVisa alla (3)
Visa alla (3)

Stor skogsbrand vid skjutfält i Älvdalen

Publicerad

En av torsdagens bränder i Älvdalen har blossat upp igen på fredagskvällen och vid åttatiden på kvällen uppgav räddningstjänsten att den inte är under kontroll och att den spred sig snabbt.

– Just nu är branden 500 gånger 500 meter, men den sprider sig snabbt och läget är besvärligt, just nu har vi ingen kontroll, säger räddningschef Johan Szymanski.

Det är en toppbrand som tagit fart på fredagskvällen, en av de bränder som uppstod under gårdagens åskväder med många blixtnedslag.

Är det någon fara för civila i området?

– Nej, det är inne på militärområdet som det brinner. Vi har hjälp från både försvaret och hemvärnet och från tre brandstationer. Vi har också kallat in helikoptrar. Vi har begärt hjälp från försvarsmakten i två dygn till att börja med. Tyvärr har försvaret ingen tillgänglig helikopter i dag men i morgon lördag ska det finnas, säger Johan Szymanski.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet