Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Revisorn Lars Lundh hävdar att Lufab brustit när det gäller arbetsmiljön. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Lufab granskat – stora brister i styrningen av Lugnet

Uppdaterad
Publicerad

Idag har Falu kommuns revisorer lämnat in sin rapport efter granskningen av det kommunala bolaget Lufab som har till uppgift att driva fritidsanläggningarna på Lugnet i Falun.

Granskningen påbörjades i våras efter att en visselblåsare tipsat Falu kommun om missförhållanden. Revisorerna har funnit stora brister i styrning och kontroll på flera nivåer, säger ordföranden i kommunens revisorer Lars Lundh (S) till SVT.

Falu kommuns och kommunstyrelsens uppsiktsplikt och kontroll av det kommunala bolaget har inte fungerat , konstateras det i rapporten som väntas offentliggöras om några timmar.

– Vi vill inte peka ut någon person. Kultur och fritidsnämnden, kommunstyrelsen och bolaget och dess styrelse har alla ett ansvar i det här, säger Lars Lundh och konstaterar att Lufab bland annat brustit när det gäller organisation och arbete med arbetsmiljöfrågor och internkontroll.

De brister som påträffats gällande kontroll kan innebära risk för att eventuella oegentligheter i Lufab inte har upptäckts. Kommunledningen är angelägna att försöka ta reda på vad som gått fel.

– Vi kommer nu sätta oss och titta igenom den här rapporten. Personligen så ser jag att det är mycket som vi behöver gå igenom och titta på, säger Veronica Zetterberg (M), ordförande i Lufab AB.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer