Gratiståg till Mora ingen succé

Uppdaterad
Publicerad

Försöket att minska trafikkaoset Mora och skona miljön genom att sätta in extratåg från Borlänge, föll inte väl ut. Bara fyra resenärer klev av tåget i Mora den första avgången.

– Jag hoppas att folk har en tålmodig inställning till det här initiativet, säger Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet

Det är allmänt känt att trafiksituationen i Mora är minst sagt ansträngd i samband med Vasaloppsveckan. Vasaloppsorganisationen, i samarbete med tågföretagen, har därför satt in extra tågavgångar under veckan. I samband med Tjejvasan och på själva Vasaloppssöndagen är det inte bara extra avgångar utan skidåkare och publik åker även gratis.

Dalarna – Vasaloppet 2018

Nytt försök nästa söndag

Men det blev inte riktigt vad man hoppats på. På morgonen för Tjejvasan klev enbart fyra passagerare av tåget. Nu återstår att se om det blir bättre på själva Vasaloppet på söndag om en vecka. Vasaloppsvd:n önskar att inresande väljer tåget före bilen.

– Ur ett miljöperspektiv skulle det vara en viktig insats om alla tog tåget, konstaterar Eva-Lena Frick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Vasaloppet 2018

Mer i ämnet