Familjen Bergkvist Blohm berättar om sin första tågsemester. Foto: Privat/TT

Tågsemester – ”Det kändes som ett bättre alternativ”

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Bergkvist Blohm i Bjursås valde under påsken att åka på tågsemester med hela familjen. Ett miljövänligt alternativ till flyget och ett allt populärare sätt att resa. 

Allt fler människor ser klimatet som den viktigaste frågan. Samtidigt som vi flyger mer än någonsin har mycket fokus kretsat kring de utsläpp flygen ger och som bidrar till den globala uppvärmningen. 

Tåget har därmed seglat upp som ett miljövänligt alternativ och på Facebook samlas nu omkring 100.000 personer i gruppen Tågsemester som fortsatt växer. 

Dalarna – Klimatet i fokus

Familjen Bergkvist Blohm i Bjursås är några av medlemmarna – och de valde under påsken att ta hela familjen med fyra barn på semester till Köpenhamn.  

– Vi tycker mycket om att resa och har flugit en del tidigare. Men det känns inte helt okej med tanke på alla rapporter om klimatet, så tåget kändes som ett bättre alternativ. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet