Therese Björck från Borlänge skulle resa till Mallorca med sin man nästa vecka. ”En tidig 40-års present” Foto: TT/privat

Therese besviken på resebolaget: ”Vi har inte fått någon information alls”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Björck från Borlänge är en av de dalaresenärer som påverkas av att Ving ställer in sina flygavgångar. En följd av att bolagets ägare, den brittiska resejätten Thomas Cook nu gått i konkurs.

Hon och maken har en inbokad resa till Mallorca, där flyget skulle gå ifrån Dala Airport i Borlänge nästa vecka. Resan är en tidig 40-års present, men just nu är det oklart om den blir av alls.

– Jag och min man har sett fram emot att få egentid och njuta av sol, bad och god mat, säger Therese till SVT Dalarna.

Therese säger att de inte fått någon information från resebolaget Ving alls gällande deras resa.

– Jag skulle mest av allt vilja få veta om den är inställd eller om den ombokas. Eftersom vi inget vet så kan vi heller inte boka en ny resa vilket jag skulle vilja ha möjlighet till, säger Therese Björck.

Under måndagen har kommentarsfältet på Vings Facebooksida flödat över med oroliga resenärer som vill få svar om just sin resa. Men ännu väntar många på besked.

– Jag förstår att det blir svårt när något sånt här händer för ett resebolag men då tycker jag att snabb information till drabbade är otroligt viktigt. Jag håller verkligen tummarna för att vår resa blir av men tyvärr så ser det mörkt ut, säger Therese.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.