Så många nedfarter siktar Idre Himmelfjäll på att öppna nu på tisdag. Se och hör vd:n Torbjörn Wallin i klippet. Foto: Sofie Lind, SVT

Tiden knapp för Himmelfjäll att hinna klart: ”Oerhört pressat byggtempo”

Uppdaterad
Publicerad

Bara om några dagar ska den nya skidanläggningen Idre Himmelfjäll öppna och just nu arbetas det för fullt med att hinna klart till öppningen. 

Faktum är att de sista markberedningar blev klara tidigare i veckan och nu går pistmaskinerna för fullt, likväl snökanonerna så fort temperaturen fallit nog lågt.

Med det är bråda tider. Anläggningen – som är den första helt nya skidanläggningen på cirka 30 år – ska öppna den 17 december. Samtidigt så skruvas nu skyltar upp, en temporär restaurang har flyttat in ett stort tält och när SVT är på plats skruvas en värmestuga febrilt ihop.

Idre Himmelfjäll

I klippet ovan berättar Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll, om hur många nedfarter de har som målsättning att öppna under den närmaste tiden. 

Pistkarta över fjället. Foto: Idre Himmelfjäll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idre Himmelfjäll

Mer i ämnet