Platsen där mannen sköts till döds spärrades av så att polisen kunde säkra eventuella spår. Foto: Anders Hansson, SVT

Tidigare anhållen misstänkt för dödskjutningen i Borlänge släppt på fri fot

Publicerad

Den man som suttit anhållen skäligen misstänkt för mord och mordförsök efter dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge i fredags är nu släppt på fri fot. Misstankarna mot mannen har försvagats under utredningens gång.

Mannen släpptes på fri fot under måndagen sedan vice chefsåklagare Kristofer Magnusson tagit beslut att inte begära mannen häktad.

– Han är inte avskriven helt men han har hela tiden varit anhållen på den lägre misstankegraden, alltså skälig misstanke. Under de dagar som han har suttit anhållen har utredningen fortgått och misstanken har inte stärkts utan snarare försvagats. Därför finns det inte skäl att begära honom häktad, säger Kristofer Magnusson.

Finns det någon annan misstänkt?

– Jag kan inte kommentera varken huruvida det finns några andra misstänkta eller vilka andra beslut som är fattade, med hänsyn till förundersökningssekretessen.

Skottskadad vårdas i Uppsala

En man i 25-årsåldern avled av sina skador och en annan man som också träffades av skott vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han är allvarligt men inte livshotande skadad och har förhörts flera gånger av polis.

– Nu fortsätter utredningsarbetet, dörrknackningar pågick igår och fortsätter idag. Det hålls vittnesförhör i ärendet och det finns pågående tekniska åtgärder. Vi inväntar också den rättsmedicinska undersökningen, säger Kristofer Magnusson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Borlänge

Mer i ämnet