I klippet berättar Stefan Åström, regionchef på Tidningstjänst AB, om den hotfulla situationen. Foto: Robin Haldert, TT / SVT

Tidningsbud i Borlänge hotades av flera personer – blev bestulen på sin bil

Uppdaterad
Publicerad

Ett tidningsbud blev omringad och hotad av flera personer på Tjärna Ängar i Borlänge under natten. Tidningsbudet blev sedan bestulen på tidningsbilen. Nu vidtas akuta åtgärder från arbetsgivaren.

Det var vid 04.14-tiden som polis larmades om händelsen. Flera personer hade hotat och omringat ett tidningsbud. Det uppstod skrik och bråk på platsen och en av personerna tog tidningsbilen och körde iväg.

– De körde iväg med den en jättekort bit och lämnade den sen, säger Stefan Åström, regionchef på Tidningstjänst AB.

Tidningsbudet sprang efter bilen och fick då ta emot massa hot från gärningsmannen i bilen.

Polis kom till platsen och körde runt i området för att söka efter bilen och misstänkta gärningspersoner. Bilen återfanns, men ingen gärningsman.

En anmälan om olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel har gjorts.

Efter händelsen vidtar utdelningsföretaget akuta åtgärder.

– Vi skjuter på utdelningen i området till dagtid tills vidare, vi kommer också dubbla bemanningen, säger Stefan Åström, som ser allvarligt på det inträffade.

– Det är naturligtvis jätteallvarligt, men lyckligtvis är det ytterst sällsynt med såna här incidenter, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.