Tin Gumuns Foto: SVT

Fäbodkullan fick rätt mot Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Kammarrätten i Sundsvall meddelade på fredagseftermiddagen sin dom, och ger Tin Gumuns rätt att bedriva fäbodsverksamhet utan digitalt kassaregister.

Tin Gumuns har fört en lång kamp för att kunna bedriva fäbodbruk på sommaren. Skatteverket kom 2014 med krav på att det skulle finnas ett digitalt kassaregister på fäboden, där det inte finns el och där mobiltäckningen är kraftigt begränsad.

Efter ansökan om dispens från regeln fick hon avslag, två gånger om. Nu får hon alltså rätt i kammarrätten, skriver tidningen Land.

– Jag blev så glad att jag grät när domen kom, säger Tin Gumuns i ett pressmeddelande från LRF som har hjälpt henne med överklagan.

Domen skulle kunna överklagas, men det är tveksamt.

– Nej, Skatteverkets generaldirektör har tagit i hand med mig på att inte överklaga inför tre vittnen, berättar Tin Gumuns för tidningen Land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.