Misstänkt mordförsök i Borlänge – 19-åring skadad med tillhygge

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring utsattes för våld med ett okänt tillhygge i centrala Borlänge under natten mot torsdagen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och söker i samband med brottet nu vittnen.

Strax före midnatt, vid 23.44, informerades polisen om händelsen. En 19-åring hade misshandlats med någon form av tillhygge i centrala Borlänge och han fördes med ambulans till Falu lasarett. Enligt uppgifter från sjukhuset ska mannen vara svårt skadad.

– Han var vid medvetande när han fördes till sjukhus. Det är personer som ska förhöras i det här ärendet, så vi kan inte säga mer än så, säger polisens vakthavande befäl Jan Materne.

Ingen gripen

Polisen uppger under torsdagen att de ännu inte har någon misstänkt för brottet.

Avspärrningen på brottsplatsen har hävts, men utredningen pågår. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Söker vittnen

Den skadade mannen har under dagen kunnat förhöras av polisen, men vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Vad som ska ha framkommit i förhör vill polisen i nuläget inte gå in på.

Christina Hallin, presstalesperson för polisen i Bergslagen, säger att de nu är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett något.

– Vi söker efter personer som kan ha gjort vissa iakttagelse, då brottsplatsen är precis vid flera bostäder. Vi misstänker att händelsen har varit rätt så högljudd, med gap och skrik, så man borde ha reagerat, berättar Hallin.

För att lämna tips så kontaktar du polisen på 114 14 och uppger diarenumret K1236143-21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.