Nöjesarrangören i Avesta ser risk för nya restriktioner i höst: ”Inte helt säker att det bara är att köra på nu”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att dansgolven åter igen får fyllas hoppar inte ägaren till nöjesladan Torp i Avesta jämfota av glädje. Istället ser Per Eriksson farhågor med att restriktionerna införs igen till hösten.

– Jag känner mig inte helt säker att det bara är att köra på nu, säger han.

Juldekorationerna, som blev kvar efter den inställda juldagsfesten, ska tas ner innan Torp öppnar upp igen i slutet av mars.

– Då är det lite mer vår i luften, men då hoppas vi också att smittspridningen gått ner så pass att folk vågar gå ut, säger Per Eriksson.

Coronaviruset i Dalarna

Farhågor för nya restriktioner i höst

Nöjesladan tar upp mot 1 000 personer som mest, men Eriksson menar att de är nöjda om det kommer runt 500-600 personer på de konserter och discon som de planerar framöver. 

– Det kommer ta tid att bygga upp och återinföra att folk ska gå ut igen. För nu är folk kanske vana att sitta hemma i soffan istället och titta på serier, vad vet jag, säger han.

I klippet: ”Skräcksenariot är att de återinförs i höst” – nöjesarrangören ser farhågor för nya restriktioner i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet