Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Torsten Wallmo visar var vägen planeras – rätt in i det nybyggda garaget. Foto: SVT

Torsten kan få ny väg genom sitt nybyggda garage – Idrebor kritiska till centrumplaner

Publicerad

Centrumplanerna för Idre är fortfarande inte helt spikade. I höstas hölls flera samråd, men flera Idrebor upplever att de inte fått någon återkoppling av kommunen, trots att kommunen har planer på att bygga rakt över deras tomter. Nu vill de att Älvdalens kommun gör om planerna helt.

Det var förra året som bland annat Torsten Wallmo fick höra nyheten om planerna på Idre centrum. Han blev rejält överraskad när han såg att en ny väg planerades – rakt igenom hans nybyggda garage.

– På kommunen har de sagt att de gått efter gamla kartor, säger Torsten när han visar garaget som stod klart åtminstone ett år innan centrumplanerna presenterades.

Torsten Wallmo är en av dem som nu lämnat in ett yttrande, men som menar att han inte fått något svar från kommunen. Det berättar flera Idrebor som SVT Nyheter Dalarna träffat.

Älvdalens kommun menar nu att planerna ska ses över och revideras. Ett nytt samråd ska hållas i höst om planerna för Idre centrum.

SVT Nyheter Dalarna har träffat fler drabbade - Bo får en ny väg i trädgården på den gamla släktgården och Olle en cykelväg över tomten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bo och Olle visar hur deras mark skulle påverkas av planerna för Idre centrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer