Titta på klippet för att se bilder från den omdebatterade vägen, och höra vad Socialdemokraterna tänker om vilka lösningar som finns på trafiksituationen. Foto: Martin Trygg/SVT

Trafiken genom centrala Falun – återigen en valfråga

Publicerad

Nu går Falualliansen ut i ett gemensamt utspel och vill se över vägen förbi Resecentrum Falun och Knutpunkten.

Gruvgatan/Korsnäsvägen har vållat debatt ända sedan den byggdes om. Den tidigare genomfarten skulle bli innerstadsgata, planskilda korsningar fylldes igen och tvåfiliga vägar blev på sina håll enfiliga. Men vägen fortsätter användas som genomfartsled och vid rusningstrafik står det ofta still.

Något som nu Falualliansen vill ändra på.

– Vi vill utreda hur man ska få ett bättre trafikflöde, säger Anders Runström (FAP) ordförande Miljö och samhällsbyggnadsnämnden.

Socialdemokraterna: ”Luddigt”

Bland annat vill man titta på möjligheten att göra vägen dubbelfilig igen. Samtliga partier i Falualliansen är överens om att gå fram med förslaget.

Socialdemokraterna å andra sidan tycker förslaget är luddigt.

– Det är svårt att ta ställning till när man inte riktigt vet vad dom vill, säger Kennet Wåhlberg (S).

Titta på klippet ovan för att se bilder från den omdebatterade vägen, och höra vad Socialdemokraterna tänker om vilka lösningar som finns.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Omvalet i Falu kommun

Mer i ämnet