Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vilka branscher som har varslat flest i år och vilka yttre faktorer som har drabbat arbetsmarknaden tydligast. Foto: Alfred Jakobsson/SVT, Fredrik Sandberg/TT

Trots flera stora varsel – Dalarnas arbetsmarknad mår bra

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Arbetsförmedlingens företagsrådgivare visar statistiken på flera sätt att arbetsmarknaden i Dalarna har gått starkt i år.

Detta trots mörka rubriker om stigande räntor och dyrare varor i butikerna.

Färre har varslats än under samma period 2019 innan pandemin och det är relativt få inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen.

Rätt attityd

– De företag som vill anställa nu har nog inte så lätt att hitta färdigutbildade arbetslösa personer, då är det bättre att anställa personer med rätt attityd och sedan investera i upplärning, tipsar företagsrådgivaren Maja Erlbacher.

I videoklippet visar företagsrådgivaren vilka branscher som ändå har varslat flest i Dalarna hittills i år, och vilka utmaningar som har gjort de branscherna sårbara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.