Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Möjliggör investeringar” – så mycket betyder det kommunala bidraget för Säterbygdens ridklubb Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Ridskolan i Säters glädje – fick kommunalt bidrag för att köpa häst

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen gjorde hästen Pride entré på Säterbygdens ridklubb – ett viktigt inköp för att kunna fortsätta verksamheten som planerat men som inte varit möjligt utan kommunalt bidrag.

– Allt har gått upp i pris – hästar, foder, hovslagare, säger Pernilla Karlsson som är verksamhetschef på Säterbygdens ridklubb.

Det ideella arbetet gör att klubben kan hålla nere ridskoleavgifterna, men de är också rädda för att de kommer att tappa de vuxna ryttarna.

– Vi är lite oroliga för att vi kommer att tappa en del vuxna som rider till nästa termin, att de prioriterar att barnen får gå. Samtidigt är det de vuxna som gör mycket av vårt ideella arbete, förklarar Pernilla Karlsson.

”Trångt ekonomiskt i många år”

Helst skulle klubben behöva fler medlemmar för att täcka kostnaderna, vilket är varför bidraget från kommunen för hästköpet är viktigt för att kunna fortsätta verksamheten som planerat.

Säters kommun har beslutat att ridklubben ska få ett bidrag på 75 000 kronor årligen för att kunna köpa in hästar vid behov.

– Ridkolan har haft det trångt ekonomiskt i många år. Vi har bestämt oss för att göra satsning så de kan komma ur det här hålet de suttit i och få den här verksamheten att gå bra, säger Mats Nilsson (S), kommunalråd i Säter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Anders Hansson/SVT

Se mer i klippet om hur avgörande det kommunala bidraget tycks vara för ridklubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.