Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tungt läge på Falu lasarett – ”Mer ansträngt än tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år med pandemi är läget på Falu lasarett tyngre än kanske någonsin och kirurgkliniken har runt tjugofem överbeläggningar där patienter får vårdas på andra avdelningar.

– Jag ser att vi kommer att ha ett ansträngt läge under den här sommaren, men vi har idéer och tankar om hur vi kan lösa det här tillsammans, säger Åsa Dedering, hälso – och sjukvårdsdirektör, Region Dalarna.

Samtidigt som sjukvården lider av sviterna efter pandemiåren,  många av personalen har inte haft sommarsemester på flera år men vill nu ha det, drabbas även vårdpersonal av covidsmitta och måste stanna hemma.

Under dagen har det hållots förhandlingar mellan regionledning och fackenför att finna en lösning på det ansträngda läget. Resultatet av överläggningarna kommer att redovisas efter att personal och avdelningar informerats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Dalarna

Mer i ämnet