• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Vilka konkurrenter är Tusse mest nervös över att möta i Mellofinalen? Hör honom berätta i klippet. Foto: Jessica Gow/TT/Jessica Hansson/SVT

Tusse laddar för Mellofinalen – sjunger för hästarna hemma i Tällberg

Uppdaterad
Publicerad

Tousin ”Tusse” Chiza, som kommer från Tällberg i Dalarna, vann Idol 2019. I år ställer han upp i Melodifestivalen och på lördag är han en av finalisterna. I en intervju med SVT Dalarna berättar Tusse om sina känslor inför finalen samtidigt som han passar på att visa upp sina djur.

– Helt ärligt så är jag väldigt nervös. Men det ska bli kul att visa upp numret en gång till för jag är väldigt stolt över det som jag och mitt team har gjort tillsammans, säger han när SVT träffar honom i hemma i Tällberg.

”Får parera lite hit och dit”

Tusse, som studerar på Rytmus musikgymnasium i Borlänge, passar också på att berätta om hur han löst deltagandet i Melodifestivalen samtidigt som han pluggar för att kunna ta studenten i sommar.

Melodifestivalen 2021

– Jag får parera lite hit och lite dit. Musik, skola och vice versa. Nu studerar vi på distans, med tanke på pandemin, men jag försöker hålla disciplinen så gott det går.

Vad tycker klasskamraterna om att du tagit dig till final?

– De tycker att det är superroligt och jag har fått mycket stöd. Det är mycket samtal och meddelande på olika sociala medier där de hälsar lycka till och likande.

I klippet: Hör Tusse sjunga för hästarna och berätta om hur det känns att vara favorittippad i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2021

Mer i ämnet