Foto: TT

Sexuellt ofredande på Peace and Love

Uppdaterad
Publicerad

Två fall av sexuellt ofredande och en person omhändertagen för fylleri. Så summerar polisen det första dygnet av Peace and Love-festivalen i Borlänge.

– Fram till midnatt hade vi inget inrapporterat. Sedan fick vi in två anmälningar om sexuellt ofredande, och en person fick omhändertas för fylleri, säger Lars Byström, polisens presstalesperson för frågor om festivalen.

Inget signalement

I de båda fallen av sexuellt ofredande är det en man som har utsatt en kvinna. Signalementen för gärningsmännen är dock i stort sett obefintliga. 

Dalarna – Blåljus

– Problemet vid sådana här tillfällen är att det är väldigt mycket folk. När mörkret kommer är det väldigt svårt att se vem som gör vad, och det är även svårt att fånga in vittnen, säger Lars Byström.

Satsar fredag och lördag

Under fredagen och lördagen kommer polisen att ha en utökad resurs igång på festivalområdet.

– Vi har ett jättebra samarbete med arrangörerna. Det här visar hur svårt det är att förhindra den här typen av brott.

Peace and Love-festivalen pågår under tre dagar och samlar seminarier, musik- och andra framträdanden i området runt Folkets park i Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet