Två månader sedan bärgningsolyckan – kollegorna påminns varje dag

Uppdaterad
Publicerad

Snart två månader har gått sedan olyckan mellan Falun och Borlänge där en bärgningsarbetare skadades svårt. På bärgningsstationen där han arbetar går det inte en dag utan att man tänker på händelsen.

Det var den 19 januari som en bärgningsarbetare blev påkörd när han skulle bärga en bil efter en tidigare olycka vid Ornäs mellan Falun och Borlänge. Mannen fick allvarliga skador men är idag på bättringsvägen.

”Det var fruktansvärt”

På stationen var stämningen tryckt efter olyckan.

– Det var fruktansvärt. Folk går till sina bilar och återvänder till sina uppdrag men det tog många, många dagar innan någon sorts vardag började infinna sig, säger Tobias Lundberg, Assistanskåren.

Olyckan utreds

Både polisen och arbetsmiljöverket utreder olyckan. Enligt polisen ska förhör hållas inom en snar framtid. För kollegorna på stationen kommer det alltid finnas ett före och ett efter olyckan.

– Personligen har jag svårt att läsa nyheter om arbetsplatsolyckor, säger Tobias Lundberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.