En av personerna som fick föras till sjukhus är själv misstänkt för mordbrand. Foto: Niklas Hagman

Två till sjukhus efter misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fördes till sjukhus efter att en kraftig brand utbröt i en lägenhet i Krylbo i Dalarna på torsdagskvällen. Det uppger SOS Alarm.

Räddningstjänsten inledde en insats med rökdykare som hjälpte de två personerna att ta sig ut ur huset.

En av dem, en kvinna i 40-årsåldern, är själv misstänkt för mordbrand. Hon befann sig i anslutning till branden och fördes till sjukhus med rökskador, enligt polisen.

– Branden har inte uppstått på ett naturligt sätt och vi misstänker att hon anlagt den, säger polisens vakthavande befäl Mathilda Borgström till tidningen.

Har lämnat sjukhuset

Kvinnan, som är gripen och sedan anhölls under fredagen misstänkt för brott, vårdades med lindriga skador på Falu lasarett och kunde senare lämna sjukhuset. Även den andra personen ska ha fått lindriga skador och har inte behövt fortsatt vård.

Larmet om branden kom strax efter klockan 22 på torsdagen efter att förbipasserande sett rök i trapphuset och lågor som slog ut från lägenheten. Vid 00:30-tiden på natten avslutade räddningstjänsten insatsen på platsen.

Branden ska inte ha lett till några omfattande skador på byggnaden.

– Det verkar vara begränsat till den aktuella lägenheten, säger SOS Alarms operatör på fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.