Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josefine Kangasmaa och Lydia Mases börjar båda plugga på Högskolan Dalarna till hösten. Hör deras tankar om vad studentlivet i Falun har att erbjuda. Foto: Anton Ånell

Två veckors introduktion väntar nya studenterna i Dalarna: ”Höga förhoppningar”

Uppdaterad
Publicerad

Idag drar höstterminen igång på Sveriges högskolor och universitet. Trots utmaningar för studentkåren är de nya studenterna på Högskolan Dalarna förväntansfulla inför studentlivet.

Under måndagen samlades ett hundratal nya studenter i Lugnetkyrkans lokaler i Falun för att få en introduktion till högskolan och studentlivet. Bland annat talade rektorn och representanter från studentkåren.

Höga förhoppningar

Studentkårens ordförande Johanna Strickert har tidigare pratat med SVT om svårigheter att få studenter att engagera sig. Men bland de studenter som gjorde sig redo för den två veckor långa introduktionen som studentkåren arrangerar var stämningen god.

– Det är kul att se så många människor, jag har jättehöga förhoppningar, säger Wilmer Kuritzén, som ska agera som mentor för de nya studenterna på ljud- och musikproduktionsprogrammet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.