Lena och Rose-Marie Asplind följer rapporteringen om vaccineringen i medier. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Tankar från folk i Dalarna om information om vaccinationen: ”Vem ska man lita på?”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är det många som har funderingar kring covid-19-vaccinationen. Allt från hur många som vaccinerats till när man själv kan få vaccinet och hur ordningen påverkas av olika bud med leveranser av vaccin.

Det har kommit in många frågor i vår direktrapport om coronaviruset i Dalarna under de senaste veckorna som handlat om vaccinationen. Många funderar på när det är dags för dom att få vaccin, vilka biverkningar som finns och hur bokningen av vaccinationstid går till.

Vi träffade några som delade med sig av sina tankar och funderingar kring informationen om vaccinationen. Se några tankar i klippet ovan – ”Vem ska man lita på?”

Coronaviruset i Dalarna

Här berättar Region Dalarnas vaccinsamordnare Olof Ehrs om hur man jobbar för att nå ut med informationen och om vanliga frågor som finns:

I direktrapporten hittar du också flera svar på frågorna som kommit in om vaccinationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet