”Jag fasar för rättsprocessen” – Malin Gnospelius, Mollys mamma. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Ung man åtalas för att ha orsakat 14-åriga Mollys död i Falun

Uppdaterad
Publicerad

En ung man åtalas för grovt vållande till annans död på 14-åriga Molly i Falun som dog efter att ha tagit tramadol i fjol.

– Det var det här vi hoppades på, samtidigt som jag fasar för rättsprocessen. Det väcker så mycket känslor, säger Malin Gnospelius, mamma till Molly.

Mannen som åtalas vid Falu tingsrätt misstänks för grovt vållande till annans död, för att olovligen ha sålt tramadol till Molly och ytterligare ett barn under 15 år.

Brottet anses vara grovt eftersom försäljningen skett till barn som saknat insikt och förståelse för de risker som intaget av tabletterna medförde. Försäljningen ska också ha föregåtts av viss planering och enligt åtalet ska de haft kontakt vid flera tillfällen.

Droger bland unga

Vill se att alla bakom står till svars

Mollys mamma Malin väljer just nu att inte se det som att en person ska straffas för Mollys död, utan att det snarare handlar om ett sammanhang som är så mycket större.

– Allt som görs för att förhindra att det säljs droger till unga är av stort värde för oss. Han ska ju stå till svars när det gick så illa som det gick, men jag hoppas också att alla bakom får stå till svars. För han går ju säkert också andras ärenden, säger Malin Gnospelius.

Mannen nekar till brott.

Det var i februari 2023 som Molly, då 14 år dog i sömnen efter att ha tagit tramadol på en fest.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En stor sorg i att förlora ett barn är att det inte blir några nya minnen” – följ med hem till familjen Gnospelius i Falun, och hör mamma Malin berätta om tragedin. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Droger bland unga

Mer i ämnet