Unika generationsväxlingen – 15-åriga Nicole ska bli familjen Halls nya hockeystjärna

Publicerad

Mamma Susanne vann SM-guld under sin ishockeykarriär. Nu väntas dottern och SDHL-spelaren Nicole Hall bli nästa generations stjärna i familjen.

I dag kliver hon in i slutspelet i TV-pucken för sitt Dalarna.

För första gången så är både killar och tjejer med i TV-pucken. Innan hette det Stålbucklan för tjejerna.

– Jag tror att det kommer leda till att vi får mer uppmärksamhet. Innan visste nog inte folk vad Stålbucklan var, säger Nicole Hall.

TV-pucken

Under gruppspelet har Hall svarat för 14 poäng på fem matcher för Dalarna.

Spelar i SDHL till vardags

Till vardags spelar Nicole Hall i SDHL-laget Leksand och därför är förväntningarna på henne inför TV-pucken högt ställda.

Tanken inför säsongen var dock att hon skulle spela med damjuniorerna.

– Lars Stenmark (Leksands tränare) frågade mig om jag kunde vara med a-laget och träna för att de hade dåligt med folk. Sedan efter några träningar så frågade han om jag ville tillhöra truppen, och det tackade jag så klart ja till, säger Nicole Hall.

Hittills har hon noterats för fyra mål på elva matcher.

– För min egen del har det gått ganska bra, bättre än förväntat.

Siktar på JVM

Nästa mål efter TV-pucken är JVM senare i vinter. Och experterna siar om att Nicole Hall är ett framtidslöfte för Sverige och väntas inom en snar framtid få chansen i landslaget. Det är högt ställda krav på 15-åringen, som ändå tar det med lugn och försiktighet.

– Det är kul att folk ser det så, men jag tänker bara att jag kan göra så gott jag kan och sedan får vi se hur långt det räcker.

Får stöd hemifrån

Hon får stort stöd hemma av familjen. Pappa Ulf Hall är hockeykonsulent och tidigare förbundskapten för Nya Zeelands landslag. Mamma Susanne Hall har själv spelat hockey och även vunnit SM-guld.

– Vi har verkligen försökt att inte pusha henne för mycket utan att det ska komma från henne själv. För jag tror att risken är att om man pushar så blir effekten tvärtom istället. Hon vill själv och då har vi funnits där och stöttat, berättar mamma Susanne Hall.

Idag, fredag, inleds slutspelet i TV-pucken för damer. I kvartsfinalen står Västergötland/Bohuslän-Dalsland för motståndet för Dalarna.

Se och hör Nicole Hall om förväntningarna inför TV-pucken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet