Foto: Bengterik Busk/SVT

Utgav sig för att jobba på Falu kommun – åtalas för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalas för fyra fall av bedrägeri efter att ha lurat till sig varor genom att utge sig för att arbeta inom Falu kommun.

Enligt åtalet ska mannen ha utgett sig för att arbeta på Falu kommun och på så sätt lurat flera varuhus på varor. Händelserna ska ha utspelat sig i augusti och september 2016. 

Erkänner bedrägeri

Mannen ska ha uppgett kundnummer och referensnummer för fakturering till kommunen och därmed lurat varuhusen att lämna ut varorna till honom. Detta ska han ha gjort vid fyra olika tillfällen i fyra olika varuhus i Dalarna och lurat till sig varor till ett totalt värde av 40.000 kronor. Bevisningen som läggs fram är bland annat en övervakningsfilm, kassakvitton och en följesedel. 30-åringen erkänner samtliga bedrägeribrott.

Åtalas för flera andra brott

Utöver åtalspunkterna gällande bedrägeri åtalas han även för en mängd andra brott. Han åtalas för tre fall av rattfylleri, tre fall av grov olovlig körning, sex fall av ringa narkotikabrott, ett fall av narkotikabrott, ett fall av vapenbrott och ett fall av brott mot knivlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.