Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vilka utmaningarna är för myndigheten när det kommer till att rekrytera poliser till Dalarna. Foto: Anders Hansson/SVT

Polischefen: ”Dalarna behöver poliser med glesbygdskompetens”

Uppdaterad
Publicerad

Det är svårt att rekrytera nya poliser till Dalarna, och det har dels med geografin att göra, enligt Patrick Ungsäter, chef för polisområde Bergslagen. Men nu ska det bli ändring på det när 80 nya poliser ska rekryteras till länet.

Under en presskonferens som polisen höll på torsdagen, framkom det att det är stora utmaningar med att rekrytera nya poliser till länet.

– Vi har haft utmaningar här i Dalarna, säger Patrick Ungsäter, chef för polisområde Bergslagen.

”Målbilden just nu”

Men ambitionen är att myndigheten ska få 80 nya kollegor i Dalarna till 2025.

– Det är målbilden just nu. Men ska vi upp till EU-standard så får man se den siffran som ett delmål mot 2030, men de besluten finns inte reellt än för oss. Vi avvaktar och ser vad som kommer ifrån den nya regeringen. Men vi ska se det här som ett delmål, och det kommer krävas mycket av oss, säger Patrick Ungsäter.

I klippet: Hör vad polisen menar med glesbygdskompetens och varför det är särskilt viktigt för poliserna i länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Dalarna
Mer Nyheter