”Vi kommer göra vad vi kan”, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom i klippet. Foto: Anders Hansson, SVT

Utökade restriktioner kan införas lokalt i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Smittskyddet i Dalarna funderar tillsammans med Folkhälsomyndigheten på om utökade restriktioner ska införas lokalt i Sälen. En fråga som också kommer att diskuteras är om högstadieskolor och gymnasier ska införa distansundervisning direkt efter sportlovet. Detta görs för att minska risken för spridning av nya mutationer av corona och ytterst för att undvika en tredje våg att covid-19 att bryta ut.

– Vi vill inte ha några nya mutationer i Dalarna, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom. För att undvika ökad smittspridning nu när vi ser en ökad trend så kommer vi att göra vad vi kan.

Och medan Västra Götalands län som just fått tillbaka sina skolelever från sportlovet som många tillbringat i Sälen vill snabbstänga högstadie- och gymnasieskolorna och införa distansundervisning, har smittskyddet i Dalarna ännu inte fattat något sådant beslut. Det funderar man ändå på liksom om någon form av skärpta restriktioner till exempel munskyddskrav ska införas i Sälen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet