”Den nyheten var inte rolig att höra”, Sälenföretag tar avstånd från att coronasmittade går tillbaka till arbetsplatsen. Foto: Patrik Qvicker

Sälenföretag tar avstånd från att coronasmittade fortsätter jobba

Uppdaterad
Publicerad

De stora aktörerna i Sälenfjällen tar nu kraftfullt avstånd mot att en del personal vid andra företag i området har fortsatt att arbeta ute i samhället, trots konstaterad smitta av covid-19.

– Vi tar avstånd. Vi har jobbat stenhårt hela branschen här i Sälen med att säkerställa en trygg miljö, säger Martin Sahlberg vice vd för Sälens Högfjällshotell.

– Vi förhåller oss till de regler som gäller och om det nu är någon som inte gör det så är det väldigt viktigt att de lyssnar och tänker till, säger Jonas Bauer destinationschef vid Skistar i Sälen.

Coronaviruset i Dalarna

– Vi har en tuff tid och då finns det kanske möjligheter för några att ta genvägar. Men jag tycker att vi i Sälen har gjort allt vi kunnat, säger Martin Sahlberg.

Det finns inga uppgifter om att personal vid just Skistar gått till jobbet med coronasmitta men flera anställda vid Skistar i Sälen uppger för SVT att de känner en press att gå tillbaka till arbete kort tid efter konstaterad covid-19 om de känner sig friska.

– Det är förvånade i så fall. Inget som vi har hört. Det finns tydliga tidslinjer på vad som gäller innan du kan vara tillbaka till jobbet, säger Jonas Bauer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet