Skistars huvudkontor i Sälen. Foto: Henrik Holmberg/TT & Sofie Lind/SVT

Skistar-anställda i Sälen festade trots restriktioner – får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Flera anställda vid Skistar i Sälen har fått lämna sina jobb på grund av en fest.

– Ett antal medarbetare anordnade en olovlig fest som strider mot såväl våra interna regler och myndigheternas rekommendationer under pågående coronapandemi,  säger Jonas Bauer, Skistars destinationschef i Sälen.

Skistar vill inte gå ut med hur många anställda det rör sig om utan hänvisar till att det är en intern fråga. Men enligt uppgifter till SVT Dalarna handlar det om ett tiotal anställda som ska ha fått lämna sina jobb på Skistar i Sälen på grund av misskötsel under pandemin. Det ska enligt uppgift handla om att personal haft fester med fler personer än det antal som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. De anställda har fått avsluta sina tjänster. 

– Konsekvensen blev att vi kommit överens med de berörda att de fick skiljas från sin anställning och lämna Skistar. Vi som arbetsgivare har i tidigare fall agerat på liknande sätt, det gör vi nu också och det kommer vi att göra om det skulle ske igen. Största fokus för oss just nu är trygghet och säkerhet för våra medarbetare, gäster och invånare i Sälen, säger Jonas Bauer, Skistars destinationschef i Sälen.

Skistar avböjer i nuläget att kommentera detta ytterligare. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.