Den utpekade terroristen ska ha följt bland annat Polisen Dalarna på Facebook. Foto: Skärmdump

Utpekade terroristen följde polisen i Dalarna på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Den utpekade terroristen Abdesalem Lassoued, som sköt ihjäl två svenskar i Bryssel under måndagskvällen, följde polisen i Dalarna i sociala medier. Nu undersöker polisens underrättelsetjänst hans eventuella kopplingar till Dalarna.

– Vi har noterat att den misstänkte för terrorattacken i Bryssel där två svenska fotbollssupportrar dödades, följde Polisen Dalarna i sociala medier. Med anledning av uppgifterna har polisens underrättelsetjänst kopplats in för att få en klarare bild av personen och eventuella kopplingar till Dalarna, säger Mats Lagerblad, kanslichef vid Polisen Dalarna till Falu-Kuriren.

Den utpekade mannens Facebook-sida släcktes ner vid 21-tiden på måndagen men enligt TV4 ska han där ha följt ett antal svenska sidor, bland annat Polisen Dalarna.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

– Vi har givetvis uppmärksammat den här informationen och lämnat den vidare till vår underrättelsetjänst att titta vidare på, säger Mats Lagerblad, till SVT Dalarna och tillägger. 

– Jag kan egentligen bara bekräfta de uppgifter som finns i media runt det här. 

Har vistats i Sverige

Statsminister Ulf Kristersson bekräftade vid en presskonferens på tisdagen att Abdesalem Lassoued tidvis har vistats i Sverige. Om han då besökt Dalarna vet polisen i nuläget inget om.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bara ett par timmar efter terrordådet i Bryssel kunde Belgiens premiärminister bekräfta för statsminister Ulf Kristersson att dådet, av allt att döma, var riktat mot Sverige. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet