Åsa Bergqvist är projektledare för Genomfart Mora på Trafikverket. Foto: Niko Ago /SVT

Vägarbetet i Mora drar igång igen – men bara med en etapp

Uppdaterad
Publicerad

När den spanska entreprenören inte kom överens med Trafikverket om vägbygget genom Mora, stannade arbetet. Nu meddelar Trafikverket att arbetet på en sträcka återupptas åtminstone.

Enligt ett pressmeddelande rör det sig om en första delsträcka och att arbetet ska dra igång i september.

– För att säkerställa att väder och andra omständigheter inte förstör det som är påbörjat så är avsikten att uppdra åt en ny entreprenör att utföra sådana säkrande arbeten på den påbörjade delsträcka 1, säger Åsa Bergqvist, projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Genomfart Mora

Förlängs med drygt ett år

Arbetet genom Mora stoppades som bekant när den dåvarande entreprenören uppgav att de inte kommit överens med Trafikverket. Detta uppdagades dock redan när det omfattade vägarbetet påbörjats, men som sedan i juni stått helt still.

Det planerade bygget skulle ha varit klart hösten 2022, men kommer mer troligtvis skjutas på framtiden i ett år.

Ska upphandla fler entreprenörer

Trafikverket menar nu att nya upphandlingar ska göras. Däremot är det troligt att förfrågningsunderlag är klart först i oktober – vilket gör att arbetet med genomfarten kommer att försenas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Genomfart Mora

Mer i ämnet