Vd:n för Svenska Skidspelen om stoppet för ryska åkare: ”Ett bra beslut”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen kom beskedet från Internationella skidförbundet, Fis, att man stoppar ryska och belarusiska idrottare från att tävla. Svenska skidspelen i Falun är en av de tävlingar som närmast påverkas av beslutet.

Beslutet att ryska och belarusiska åkare stoppas från tävlingar arrangerade av Fis under resten av säsongen kom på tisdagseftermiddagen. Bara tio dagar innan Svenska skidspelen inleds på Lugnet i Falun.

– Jag tycker att det är ett bra beslut och skönt att det kom ett beslut nu. Det gör att vi kan jobba vidare på det spåret, säger Ulrika Back Eriksson, vd på Svenska skidspelen.

Svenska skidspelen avgörs i Falun under helgen den 11-13 mars. Även världscupen i speedski som avgörs i Idre 10-12 mars är en av de tävlingar som ligger närmast i tiden och som påverkas av beslutet.

I klippet: Ulrika Back Eriksson berättar om vad beslutet innebär för skidspelen i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.