Lars-Erik Larsson arrangerar träffen för veteranbilar och veterantraktorer under komidsommar i Dala-Floda Foto: Helena Wrete/SVT

Veckolånga komidsommarfesten igång: ”Roligt att det händer någonting”

Publicerad

Komidsommarfesten ”Mä vicku inna” i Dala-Floda har invigts under söndagen. Det är den 116:e i ordningen och pågår i en vecka.

Efter invigningen med tal av Jan Perjons ackompanjerat av Campulakören fortsatte aktiviteter som veterantraktorsutställning och båtträff med frågesport.

Under veckan kan man prova på allt ifrån kurs i flomål och kurbitskurs till yoga i hagen och lieslåtter.

– Sedan avslutas det hela med dans i sockendräkt. Däremot har vi ingen midsommarstång under komidsommar, säger Lars-Erik Larsson som är med och arrangerar.

Betydelsen av Mä vicku inna

Mä vicku inna betyder att man även firar även veckan innan själva komidsommarfesten som sker den den 13 och 14 juli. Lars-Erik Larsson deltar inte själv i festligheterna utan håller sig till sina traktorer, men han uppskattar engagemanget i byn.

– Det är roligt att det händer någonting.

Starta klippet för att höra varför man firar komidsommar och hör även vad folk tycker om dubbla firanden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer