Velmira, 34, söktes i två veckor innan hon hittades död. Foto: Polisen

Velmiras mördare ska avtjäna straffet på Kumla

Uppdaterad
Publicerad

En man i Avesta mördade sin fru, Velmira, 34, och flydde landet med deras gemensamma barn i februari 2019. Mannen dömdes till 18 års fängelse. Nu står det klart att han kommer att avtjäna sitt straff på anstalten Kumla.

Den 11 februari 2019 kom uppgifter om att ett grovt brott hade begåtts i Avesta. En mordutredning inleddes då en man misstänks ha mördat sin fru och flytt till Slovenien med parets gemensamma barn.

Två veckor senare hittades Velmiras kropp i ett skogsparti norr om Gävle. Då mannen inte led av någon psykisk störning under brottstillfället dömdes han till 18 års fängelse för mordet.

Anstalten Kumla

Av riksmottagningens utredning framgår det att risken för rymning och risken för att mannen använder hot och våld eller annan kriminalitet är medel.

Han önskar sitta på en anstalt i med lägre säkerhetsklass men hamnar på en anstalt av säkerhetklass 1, som är den högsta. Han vill också ha möjlighet att studera under tiden samt sitta på en lugn avdelning med andra långtidsdömda. 

Tidigaste frigivningsdagen är 8 februari 2031.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

MORDET PÅ VELMIRA I AVESTA

Mer i ämnet