Verkstadsbolag planerar lägga ner i Ludvika – 51 anställda berörs

Uppdaterad
Publicerad

Koncernen AQ Group planerar att stänga sin verksamhet i en tunnplåtsfabrik i Ludvika. 51 anställda berörs.

Det är företaget AQ Welded Structures som nu inleder fackliga förhandlingar om att stänga ner sin verksamhet i Ludvika. Orsaken är enligt ett pressmeddelande från företaget att man gått med förlust i flera år och nyligen tappat en kund vilket påverkar försäljningen ytterligare.

– Det här kommer som en blixt från klar himmel för mig, säger Magnus Riikonen, IF Metalls ombudsman för avdelning 13 Bergslagen.

“Olyckligt och jättetråkigt”

Tillverkningen som skett i Ludvika kommer nu att flyttas till andra bolag inom koncernen.

– Det är ju olyckligt och jättetråkigt, vi har väldigt många medlemmar i Ludvika och det är beklagligt om företaget väljer att flytta från regionen, säger Magnus Riikonen.

– Verksamheten har en lång tradition på orten och den tekniska kompetensen hos medarbetarna är hög. För att långsiktigt stärka vår konkurrenskraft tvingas vi dock att vidta extraordinära åtgärder, säger AQ:s koncernchef Claes Mellgren i ett pressmeddelande.

Samtidigt som koncernen varslar om nedläggning kommer information om att koncernchefen Claes Mellgren lämnar sin post. Ny VD och koncernhef blir Anders S Carlsson.

Fakta AQ Group

Huvudkontoret ligger i Västerås. AQ har totalt den 31 december 2017 ca 5 500 anställda i Sverige, Bulgarien, Estland, Indien, Kina, Litauen, Mexiko, Polen, Italien, Thailand, Ungern och Serbien.

Källa: AQ

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.