En majoritet röstade ja till en vindkraftpark på Ripfjället under det extrainsatta och coronasäkrade fullmäktigemötet. Foto: Sofie Lind, SVT

En majoritet av politikerna röstar ja till vindkraften på Ripfjället

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hölls ett extrainsatt kommunfullmäktigemöte i Malung-Sälen om vindkraftsutbyggnaden på Ripfjället. Där röstade en majoritet av politikerna ja till vindkraftparken.

Politikerna i fullmäktige i Malung-Sälen röstade under måndagseftermiddagen ja till planerna på att bygga en vindkraftpark på Ripfjället. Röstsiffrorna blev 22 för och 12 emot. Därmed går man emot resultatet av folkomröstningen som ju sade nej till vindkraften.

V, M och SD röstade nej

Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna röstade ja. Moderaterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade nej. Det blev en kort debatt på mötet som hölls under coronasäkrade former i en idrottshall i Sälen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet