Foto: Daniel Hols/SVT

Vintergolf lockar många

Uppdaterad
Publicerad

Det är mitt i vintern, men termometern visar runt fem plusgrader och 9-hålsbanan på Gävle golfklubb är öppen.

Greenerna, det vill säga golfbanornas gräsmattor runt hålen, är fortfarande gröna och det lockar ut golfspelarna som nu njuter av en förlängd golfsäsong. Roger Fransson är ute och spelar med arbetskollegorna Erik Erkers och Kent Seger under onsdagen.

– Det är underbart, man kan inte tro att det är sant, att det är åttonde januari och vi spelar golf. Helt otroligt, säger Roger Fransson.

Även golfkompisen Kent Seger är nöjd:

– Jag fick en ny knäled för tre månader sen och det känns underbart att kunna gå ut, och sen få frisk luft och träffa kompisar.

Öppet också i Hagge

Även en golfbana i Dalarna, den mellan Ludvika och Smedjebacken hålls öppen, i södra Sverige är en förlängd golfsäsong inte helt ovanlig men på Gävles breddgrader är årets säsong unik. Anders Erkers jobbar på Gävle golfklubb och bekräftar att intresset är stort att spela nu:

– Det är en ny erfarenhet att ha en sådan här konstig vinter, jag har jobbat snart i 25 år och har aldrig varit med om något liknande.

– Vi försöker håller 9-hålsbanan öppen för våra medlemmar, och det är mellan 50 och 75 spelare varje dag här, säger Anders Erkers.

Som grädde på moset denna dag så lyckas en av golfarna i gänget som vi träffar slå en birdie, när han avslutar hålet med ett slag. De ropar förstås högt av glädje och Erik Erkers som gjorde bedriften är förstås glad:

– Jag hade lite tur med en chip, det var kul, säger Erik Erkers och ler.

Och Kent Seger är inte bekymrad över vädret.

– Umeå golfklubb är öppen två dar sen, det måste vara extremt, men jag tycker det är bra att golfsäsongen är längre, skidor får du åka i Åre och jag åker upp dit nästa vecka, säger Kent Seger och ser nöjd ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala – Grön vinter 2013/14

Mer i ämnet